Return to 2012

Nyttårshilsen 2012

nyttårshilsen fra Marie, 2.Januar 2012

Kjære dere!

Først må jeg ønske dere et riktig godt nytt år – med takk for det gamle!

Her var jula over etter 1. juledag. Men feiringen var intens så lenge den varte. På ettermiddagen julekvelden hadde vi et godt måltid og julegaveåpning hos familien Djuve. På kvelden gikk vi til gårdsplassen utenfor kirka, hvor søndagsskolebarna hadde ansvar for underholdningen. De sang, siterte bibelvers og hadde dramatiseringer av flere bibelske fortellinger. Etterpå ble det vist en sterk film om en muslimsk lærer som ble forfulgt da han ble en kristen. De forsøkte å ta livet av han med gift og piler, men han overlevde. Det er en sann historie fra nabolandet Nigeria. Mange muslimer fulgte med på filmen – som gjorde et sterkt inntrykk på oss alle.

1. juledag er årets store høytidsdag for de kristne. Det allsidige programmet varte nesten hele dagen. Det startet med dåp av 6 personer, derav to ektepar. De var gift før, men for sikkerhets skyld ble vielsesritualet gjennomført. Nå måtte nemlig mannen love å ikke skille seg og ikke ta kone nr. 2, 3 eller 4.Så var det de voksnes tur til å dramatisere. Sketsjene lager de selv, og de har et klart budskap om forandringene som skjer når vi møter Jesus. De spiller så levende at det er skikkelig moro!

Så var det julepreken og deretter barnevelsignelse. Til slutt fikk vi mat, nydelig høne med ris og maisgrøt. Fest er mat – her ute som hjemme. Jeg tror de sa det var 29 høner i gryta!

Alle arbeiderne i misjonen har nettopp vært samlet til det de kaller “Kirkens liv”, noe de har minst annenhver måned. Vi var rundt 20 stk, det ble en 8 timers dag igjen, men veldig interessant. Først var det rapporter fra alle virksomhetsgreinene i misjonen, etterpå var det en evaluering av virksomheten i 2011. Det emnet var kalt: “Visjon, mål og metoder”.

“Bare” 24 stk. var døpt dette året. Hvorfor har vi mislykkes slik? (Jeg beundrer deres ærlighet!) På tavla skrev de opp alle “svakhetene”: for lite innvielse, bønn og faste, manglende enhet og struktur i arbeidet, vi ledere er ikke gode rollefigurer, vi snakker alltid om at vi mangler penger … etc. etc.

Men heldigvis var neste punkt: “Våre sterke sider”. Her kom det fram veldig mye fint, de var flinke til å gi hverandre ros og gode ord, gjensidig tilgivelse, betydningen av kvinnenes bønnemøter, at de har lykkes med å bygge et par evangelist-hytter, gleden ved sykler og motorsykkel til Allambaré m. m.

Visjonen for neste år er å vinne 100 nye mennesker for Jesus, og av disse igjen skal minst 10 stykker fostres slik at de kan bli ledere i framtida! Ikke småtteri!

Jeg synes det var veldig interessant å se at for å sette opp en strategi for arbeidet videre, gikk de ut fra svakhetene for å finne ut hvordan de kan forandres til “styrke”. Det ble et titalls nye punkter i arbeidsplanen. Veldig spennende!

Bibelskoleelevene var her i forbindelse med denne samlingen, derfor nyttet jeg anledningen til undervisning mens de var her oppe, det blir mange nok lange reiser. Jeg tror at både tolken og jeg lærer like mye som de andre, elevene er så flinke til å bidra tanker og erfaringer.

Kommer nettopp fra et bønnemøte med noen kvinner. Det gjør inntrykk å høre dem takke og be for menighetene i Norge.

Takk for forbønn! Jeg har flyttet til et gjestehus som tilhører et kristent barnesykehus. Kunne vel ikke fått det bedre! Det første alternativet lignet et fengsel, dette er mer som et slott!  Men det blir flytting enda en gang, den 22. jan.

Be gjerne for oss fredag denne uka. Da har vi “generalforsamling” i misjonen. Det er mange vanskelige spørsmål som skal drøftes. Jeg er bedt om å lese Guds Ord i starten, jeg trenger visdom til å si det jeg tror jeg har “fått”.

Ha det godt alle sammen!

Hilsen Marie.

Permanent link to this article: https://www.filadelfiagjovik.no/?page_id=402