Return to 2013

Hilsen fra Marie i Niger

 

Sendt: 6. november 2013 11:58
Til: post.filadelfiagjovik
Emne: Hilsen fra Niamey

 

Kjære dere!

 

Jeg har kommet vel fram og kjenner meg veldig hjemme blant mange venner og i kjente omgivelser. Reisa gikk veldig fint, tror knapt jeg har vært med på ei så “presis” flyrute til Afrika før! Hele familien Bye møtte meg på flyplassen. Vi rakk en “mini-julekveld” hos både dem og familien Djuve den kvelden. Gledeshylene fra ungene var mange, jeg hadde nemlig med meg gaver fra familie i Norge.

 

I fjor bodde jeg ganske kummerlig, i år har jeg fått ei lita leilighet for meg selv på den amerikanske Baptistmisjonen, kanskje den fineste jeg har sett her ute! Jeg kan nesten føle meg som ei dronning her! I dag kom en arbeider fra gjestehuset og sa at han ville vaske leiligheta for meg. Men det er da min jobb, svarte jeg. Når du er så gammel, må du bare sitte og lese i Bibelen din og i bøkene dine, svarte muslimen! Så kunne jeg bare fortsette med forberdelsene mine da.

Det blir et kvinnemøte i ettermiddag og bibelskole i morgen fra kl 15 til 18. Det er den varmeste tida på dagen . . , jeg har inga termometer, men tror det er 36-37 grader. Folk sier at den kalde årstida begynner nå. Jeg tåler varmen godt, men det kan være litt slitsomt på natta.

 

I går hadde vi “Kirkens liv” med pastorer og evangelister fra hele feltet. Jeg dro kl halv ni og kom hjem kl fem. Det var slitsomt, men også veldig interessant. Etter andakt og bønn, drøftet de bl.a. hvordan vi skal bevare enhet og et godt samarbeid når vi er så forskjellige. Etterpå var det rapporter fra alle stedene og alle arbeidsgreinene i misjonen.

For meg er det så godt å møte lederne fra alle kanter, jeg kjenner dem alle fra diverse bibelskolekull. Det er så dumt at vi hvite ikke kan reise og besøke dem der de er. De forteller så mye interessant fra nybrottsarbeidet, møtet med hedenskapet og hva evangeliet gjør med folk, kamp og seier. Håper noen av evangelistene kan komme opp igjen til hovedstaden mens jeg er her.

 

Det er masse veisperringer i byen. Jeg skal nok gå minst mulig, men vaktene rundt den amerikanske ambassaden virker veldig greie. Vi har en veldig god sjåfør som står til tjeneste hele tiden.

 

Dette får bli alt denne gangen. Tusen takk for forbønn! Det gjør inntrykk her at dere ber så mye for oss, flere her ber for menigheten på Gjøvik.

 

Beste hilsen Marie

 

Sendt: 9. november 2013 09:37

Til: Filadelfia Gjøvik

Nå har jeg allerede vært her i over ei uke! Jeg har det bra og trives med de forskjellige aktivitetene. Det er lørdag i dag og jeg har leid både sjåfør og “følge” for en handletur i byen. Jeg hadde den første undervisningen i bibelskolen på torsdag. Noen av elevene jobber på dagen, så vi må ha undervisningen på den tiden det er varmest – og jeg er mest trøtt! Men tolken er fin og elevene følger godt med. På slutten lurte jeg på hva de hadde fått ut av dagens gjennongang av profeten Elia. Jeg tror de hadde “sett” mer enn det jeg underviste, så det var jo oppløftende!

Et bønne-emne: Hadiza som underviser de muslimske jentene i håndarbeidsskolen, er syk. Det var hun som overga seg til Gud i fjor. Jeg var innom klassa her om dagen, da lå hun på ei matte på golvet mens jentene jobbet. Hun har nok en svulst i magen, vi håper det ikke er alvorlig. De muslimske jentene kunne fortelle hva de har hørt før fra Bibelen. De lytter enormt, det er tydelig at de liker å høre om Jesus!

 

Takk for all forbønn!

 

Beste hilsen Marie

Permanent link to this article: http://www.filadelfiagjovik.no/?page_id=942